e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αξιοπιστία και λεφτά... σκόνταψαν στη Βουλή


Σοβαρό πλήγμα – ένα ακόμα – στο κεφάλαιο της αξιοπιστίας της χώρας μας στο εξωτερικό αποτέλεσε το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας, που ακύρωσε μια σειρά από μνημονιακές ρυθμίσεις, η εφαρμογή των οποίων συνιστά ταυτόχρονα προαπαιτούμενο για να πάρει η χώρα τη βοήθεια των 89 δισ. ευρώ.

Από σήμερα το πρωί, έντονος είναι ο εκνευρισμός που επικρατεί στην Κομισιόν, αλλά και στους κόλπους της τρόικας, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι αν δεν «περάσουν» από τη Βουλή συγκεκριμένα νομοθετήματα, που προάγουν τις μεταρρυθμίσεις, καμία δόση, κανενός δανείου, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την χώρα, την οικονομία και την τακτοποίηση των ανελαστικών της υποχρεώσεων.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μετά τα χθεσινοβραδινά, η απόφαση της τρόικας να ζητήσει την έγγραφη δέσμευση και των τριών αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, μετατρέπεται σε απαίτηση. Χωρίς την ικανοποίηση της, τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να προχωρήσει στο εξής.

Την ίδια ώρα, όμως, η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη ημερομηνία της 20ης Μαρτίου, έχει ξεκινήσει. Ως γνωστόν, τότε υπάρχει μια μεγάλη ομολογιακή λήξη, της τάξης των 14,4 δισ. ευρώ, η οποία δεν πρόκειται να καλυφθεί χωρίς την έξωθεν βοήθεια. Η οποία πλέον είναι κυριολεκτικά στον «αέρα» ...
dealnews.gr