e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

"Ανάγκη για αειφόρο ανάπτυξη"

Σαράντα σημαντικές προσωπικότητες, από τρεις ηπείρους παρουσιάζουν το όραμά τους για τον ρόλο της ηγεσίας στην αειφόρο ανάπτυξη, στην 5η έκδοση του EuroCharity Yearbook, που έχει τίτλο Leadership for Sustainability και παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο κεντρικό αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Μεταξύ αυτών που καταθέτουν τις απόψεις τους για τον καθοριστικό ρόλο της ηγεσίας στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, είναι και 14 Έλληνες, επιτυχημένοι επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων (και μεταξύ άλλων η Νίκη Κουτσιανά της Apivita, ο Νάσος Ζαρκαλής της Wind, o Μιχάλης Τσαμάζ του ΟΤΕ και ο Μάριος Κυριακού της KPMG).

«Σήμερα δεν υπάρχει στην Ελλάδα και την Ευρώπη εκείνη η ηγεσία που θα υιοθετήσει αρχές και αξίες που θα οδηγήσουν στην αειφορία, δηλαδή τη διασφάλιση των επόμενων γενιών» τόνισε ο διευθύνων εταίρος της EuroCharity Μιχάλης Σπανός.

Η φετινή έκδοση είναι βασισμένη στην άποψη ότι οι ηγέτες, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να αγωνιστούν για τη δημιουργία ενός κόσμου πιο δίκαιου, οικονομικά βιώσιμου και με περισσότερη ευμάρεια.

«Υπάρχει ένα παγκόσμιο έλλειμμα Αριστοτελικής ηθικής» γι’ αυτό βρισκόμαστε στη σημερινή οικονομική κρίση, είπε ο καθηγητής Management & Human Resources Δημήτρης Μπουραντάς. Σημείωσε ότι «ενώ η κατανάλωση τα τελευταία 100 χρόνια έχει 10πλασιαστεί, η κοινωνική ευθύνη μειώθηκε» και συμπλήρωσε ότι «το μέλλον εξαρτάται από την ηγεσία της αειφόρου ανάπτυξης».

Η πρώτη έκδοση του EuroCharity Yearbook πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις μεγάλες πυρκαγιές στη χώρα μας και είχε τίτλο «Το Πνεύμα του Δάσους- Η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007».

Ακολούθησε το δεύτερο εγχείρημα της EuroCharity που κυκλοφόρησε με τίτλο «Πράσσειν Έλλογα- Πράσινη Ανάπτυξη και Αειφορία» μέσω του οποίοι παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες και δράσεις του επιχειρηματικού κόσμου για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη επιχειρηματικότητα. Η τρίτη έκδοση που είχε τίτλο: «Είναι θέμα κουλτούρας...» εστίασε στην εταιρική κουλτούρα, επιθυμώντας να συλλέξει και να αναδείξει όλα εκείνα τα συστατικά που αποτελούν το ψηφιδωτό μίας εταιρείας ή ενός οργανισμού καθιστώντας τον μοναδικό, ενώ στην τέταρτη έκδοση με τίτλο: «The Future of Responsible Investing», επιλεγμένες επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμοί παρουσίασαν τις πρακτικές και τη φιλοσοφία τους σε θέματα διακυβέρνησης, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αειφορίας και υπεύθυνων επενδύσεων.

Το αγγλόφωνο λεύκωμα με θέμα την ηγεσία στην αειφορία που έχει προλογίσει ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, περιλαμβάνει επίσης σημαντικές παγκόσμιες έρευνες και θα παρουσιαστεί στις 25 Οκτωβρίου σε ειδική εκδήλωση και στο Ευρωκοινοβούλιο.

nooz.gr