e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η ευρωπαϊκή κρίση μέσα από τα... σακάκια της Μέρκελ

Μας έχει συνηθίσει σε μονολιθικές συμπεριφορές όσον αφορά τις αποφάσεις για την Ευρώπη και την ευρωζώνη. Οι στυλιστικές προτιμήσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ωστόσο αποδεικνύουν ότι η πειθαρχία δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής αλλά και... τρόπος ζωής!

Οπαδός της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να μην υιοθετήσει και στυλιστική πειθαρχία, όπως δείχνει το κρυφό πάθος της, που δεν είναι άλλο από... τα σακάκια.

Η νεαρή ολλανδή γραφίστρια Noortje van Eekelen συγκέντρωσε 90 ενσταντανέ από τις εμφανίσεις της Μέρκελ, που δείχνουν ότι η κλασική προτίμηση της γερμανίδας καγκελαρίου είναι "σακάκι-παντελόνι", και το μόνο που διαφοροποιείται είναι το χρώμα των σακακιών.

Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν τμήμα της πτυχιακής της εργασίας για την γραφική κριτική της ευρωπαϊκής πολιτικής, που τιτλοφορείται: The Spectacle Of The Tragedy (Το Θέαμα της Τραγωδίας)...

"Το Θέαμα της Τραγωδίας μας διηγείται μια οπτική ιστορία σχετικά με τους πολιτικούς που διαχειρίζονται την ευρωπαϊκή κρίση" σχολίασε η ολλανδή γραφίστρια.

Και πρόσθεσε: "Μας δείχνει τί συμβαίνει πίσω από τα χαμόγελα και μας δίνει μια εικόνα της ανεύθυνης συμπεριφοράς τους".
nooz.gr