e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Εξόφληση ληξιπρόθεσμων σε 60 δόσεις

«Ανάσα» στους οφειλέτες αλλά και στα έσοδα του προϋπολογισμού επιθυμεί να δώσει η κυβέρνηση μέσω ρύθμισης που προωθεί για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 60 δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα αφορά όσους έχουν χρέη έως 10.000 ευρώ αν είναι φυσικά πρόσωπα ή έως 75.000 στην περίπτωση επιχειρήσεων. Βασικό χαρακτηριστικό της νέας ρύθμισης που προωθείται θα είναι η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων. Παρότι συνήθως σε ανάλογες ρυθμίσεις παρέχεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση διαγραφή των προσαυξήσεων θα κερδίζουν όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμα κι αν επιλέξουν την αποπληρωμή σε 60 δόσεις.

Βασική προϋπόθεση για την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων θα είναι η συνέπεια του φορολογουμένου, ο οποίος θα πρέπει να πληρώνει ανελλιπώς τις δόσεις του.

Με ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η στάση της τρόικα απέναντι στην προωθούμενη ρύθμιση, δεδομένου ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ετέθη σε εφαρμογή η ισχύουσα έως τα τέλη Ιουλίου ρύθμιση, αρχική πρόθεση του υπουργείου ήταν και πάλι να υπάρχουν έως και 60 μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, με παρέμβαση της τρόικας ο αριθμός των δόσεων περιορίστηκε στις 24.
dealnews.gr