e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

1.500 ευρώ κατά κεφαλήν φόρος

Στη λαιμητόμο της εφορίας θα αναγκαστούν να βάλουν το κεφάλι τους οι φορολογούμενοι καθώς επτά στους δέκα θα υποχρεωθούν φέτος να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρου για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011.

Τι και αν τα εισοδήματά τους παρουσιάζουν κάθετη υποχώρηση, λόγω των μειώσεων των αποδοχών τους, οι φόροι παρουσιάζουν αντίστροφη τροχιά και ανοδική πορεία ενώ ο έξτρα φόρος που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά που άρχισαν ήδη να λαμβάνουν χρεωστικό σημείωμα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ταχυδρόμησε χθες την τρίτη παρτίδα 500.191 εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Συνολικά έχουν αποσταλεί 1.403.446 σημειώματα, ενώ το σύνολο αυτών που θα ταχυδρομηθούν συνολικά φθάνει τα 5,7 εκατ. ευρώ.

Όπως δείχνει η εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων επτά στους δέκα φορολογουμένους καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους για τα εισοδήματα του 2011, όταν πέρυσι οι παραλήπτες χρεωστικών σημειωμάτων ήταν μόλις δύο στους δέκα. Στοιχείο που δείχνει ότι πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι πέρυσι είχαν επιστροφή φόρου, φέτος καλούνται να πληρώσουν στην εφορία μεγάλα ποσά.
dealnews.gr