e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο Παναγιώτης Πικραμένος υπηρεσιακός πρωθυπουργός


Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, από την πλευρά των κομμάτων, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο του σχηματισμού υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Στο τραπέζι των συζητήσεων δεν έπεσαν προτάσεις από τους αρχηγούς παρά μόνο δύο ονόματα για να διατελέσουν πρωθυπουργοί.

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότειναν την παραμονή του Λουκά Παπαδήμου με τον Φώτη Κουβέλη να διαφωνεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αντιδράει σε έντονο ύφος.

Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι πηγαίνουμε σε εκλογές στις 17 Ιουνίου με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμένο.

Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανέφερε ότι οδηγούμαστε σε μια αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση που ως αρμοδιότητά της θα έχει την διενέργεια εκλογών ενώ δεν θα ασχοληθεί με κανένα από τα φλέγοντα ζητήματα της χώρας.

Ωστόσο, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα, η συγκεκριμένη Κυβέρνηση σε έκτακτο γεγονός θα ανταπεξέλθει μόνο μετά από συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα.

Σημειώνεται ότι στις 15:15 ο κ. Πικραμένος θα μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αμέσως μετά θα ανακοινώσει την κυβέρνηση για να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες στις 17 Ιουνίου.
dealnews.gr