e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Παγώνει την είσπραξη του χαρατσιού η ΔΕΗ



Κραχ στα οικονομικά της επιχείρησης

Ακινητοποιημένα βρίσκονται τα γρανάζια της ΔΕΗ η οποία αποφάσισε να παγώσει, επ΄ αόριστον, την είσπραξη του χαρατσιού και πιο συγκεκριμένα του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012.


«Η ΔΕΗ εκδίδει κανονικά λογαριασμούς ρεύματος αλλά για λίγες ημέρες οι λογαριασμοί αυτοί δεν θα περιλαμβάνουν το ΕΤΗΔΕ (τέλος ακινήτων)» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο θα διαρκέσει το «πάγωμα» της είσπραξης του ειδικού τέλους.

Πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν τη ΔΕΗ να περιμένει συγκεκριμένες οδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών για τον τρόπο επιβολής του ΕΤΗΔΕ, το οποίο, σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς για το 2012, πρέπει να καταβληθεί σε πέντε δόσεις.

Από την άλλη, η επιβολή του ειδικού τέλους, έχει γονατίσει τη ΔΕΗ καθώς έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να ξεπερνούν, στο τέλος Μαρτίου, το 1,1 δισ. ευρώ, προκαλώντας κατακόρυφη αύξηση του προβλήματος ρευστότητας.

Εξαρχής πάντως η ΔΕΗ, όπως και οι άλλες εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος είχαν ζητήσει να μη συνδέεται η εξόφληση του λογαριασμού με την πληρωμή του ειδικού τέλους. Τους προηγούμενους μήνες το υπουργείο Οικονομικών είχε εξετάσει για το 2013 σχέδια για την πληρωμή του ΕΤΗΔΕ μέσω των εφοριών ή άλλου συστήματος πέραν της ΔΕΗ.
dealnews.gr