e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο Βύρων Πολύδωρας στην προεδρία της Βουλής

 Ο Βύρων Πολύδωρας είναι ο πρόεδρος της πλέον βραχύβιας Βουλής στην μεταπολεμική Ελλάδα, που συγκλήθηκε σήμερα το πρωί σε Σώμα. Ο κ. Πολύδωρας έλαβε 170 ψήφους, από τους συνολικά 293 βουλευτές που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κοινοβουλίου. Εκατόν δώδεκα από αυτούς ψήφισαν λευκό και δύο άκυρο.


Η Βουλή θα διαλυθεί το βράδυ της Παρασκευής, ή το αργότερο το Σάββατο, με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και την προκήρυξη των νέων εκλογών, στις 17 Ιουνίου.

Στις 14:00 της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των αντιπροέδρων, των γραμματέων και των κοσμητόρων.

Η ΝΔ είχε προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ για τις θέσεις των τριών πρώτων αντιπροέδρων προτείνει αντίστοιχα τους Γιάννη Τραγάκη, Σπύρο Ταλιαδούρο και Θανάση Νάκο.

Με δεδομένη τη διάλυση της Βουλής την Παρασκευή, ή το αργότερο το Σάββατο, άγνωστο παραμένει ακόμη το εάν θα κατανεμηθούν γραφεία στα κόμματα, ενώ με βάση συζήτηση που έχει γίνει μεταξύ των κ. Λουκά Παπαδήμου και Φίλιππου Πετσάλνικου, οι βουλευτές δεν θα λάβουν τον μισθό του Μαΐου.

Η προεκλογική περίοδος θα διαρκέσει έναν μήνα και οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα, με βάση τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του κάθε κόμματος έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη σειρά των ονομάτων που συγκροτούν τα ψηφοδέλτια, αν και η πολύ νωπή εντολή μπορεί να δημιουργήσει κάποια θέματα.

Πρόκειται για την πιο βραχύβια Βουλή στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Οι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ορκίστηκαν στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης, μέσα σε ένα κλίμα διάχυτης αμηχανίας, αλλά και αβεβαιότητας για τις πολιτικές εξελίξεις.,
dealnews.gr