e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Σηκώνει τα μανίκια το υπηρεσιακό ΥΠΟΙΚ


Την απόφαση να στείλει χωρίς άλλη καθυστέρηση τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των φόρων που θα πρέπει να έχουν ήδη καταβληθεί πήρε σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η ηγεσία αν και υπηρεσιακή, αντιλαμβάνεται ότι αν δεν κινητοποιηθούν τώρα οι υπηρεσίες για να εισπράξουν τα προβλεπόμενα έσοδα, τότε μπορεί να έρθει η στιγμή που δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις τακτικές ανελαστικές του υποχρεώσεις.

Και μπορεί να έχει δημιουργηθεί ένα αποθεματικό περίπου 10 δισ. ευρώ, γι αυτόν τον σκοπό, ωστόσο, κάποια στιγμή κι αυτό θα τελειώσει, οπότε στο οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να προνοήσουν από τώρα.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα δημόσια ταμεία, λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί απελπιστική.

Η υστέρηση των εσόδων που σημειώνεται σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αγγίζει ακόμα και το 15%, ενώ καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί από τις αρχές του χρόνου. Σήμερα δείχνουν να είναι σχεδόν εξωπραγματικοί.

Οι δύο αλλεπάλληλες προεκλογικές περίοδοι, έστω κι αν ήταν μικροί, έκαναν πολύ μεγάλο κακό στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ο οποίος χαλάρωσε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα η υστέρηση των εσόδων που καταγράφεται να είναι πλέον κάτι παραπάνω από ενδεικτική της συνολικής κακής εικόνας των δημοσίων οικονομικών της χώρας.
dealnews.gr