e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Παπαδήμος: Από τις επιλογές μας θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας

Στην καθοριστική σημασία της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στο μήνυμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό, με αφορμή τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών για τις 6ης Μαΐου.

«Από τις επιλογές που θα κάνουμε δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες», επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες αλλά στο αύριο».

Ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από όλους να δείξουν «ευθύνη και αυτοσυγκράτηση», καθώς όπως είπε, ο προεκλογικός αγώνας επιβάλλεται να διεξαχθεί σε πνεύμα δημοκρατικού διαλόγου, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ως κοινωνία θα επενδύσουμε στη δημιουργία και όχι στην αποδόμηση», επιλέγοντας το δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών και το δρόμο «που διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ ».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Κι εμείς πρέπει να εργαστούμε ώστε η νέα κυβέρνηση να παραλάβει κράτος σε πλήρη λειτουργία και να παραδώσουμε επεξεργασμένες εναλλακτικές επιλογές ώστε να πάρει με πληρέστερο τρόπο τις αποφάσεις της», σημείωσε ο κ. Παπαδήμος.

«Η Ελλάδα «βρίσκεται στο μέσον μιας δύσκολης διαδρομής», ανέφερε ο πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι «η δυσαρέσκεια, σε ορισμένες περιπτώσεις και η αγανάκτηση, είναι κατανοητές και ενίοτε δικαιολογημένες». Συμπλήρωσε δε πως «ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει πιεστεί έντονα και αντιδρά στις πολιτικές που εφαρμόζονται. Θέλω να πω σ' αυτούς του συμπολίτες μας ότι ανώδυνα κανένας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».


dealnews.gr