e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Στα... βαθιά χωρίς περίοδο χάριτος


Ούτε ανάσα δεν θα προλάβει να πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες – κατά πάσα πιθανότητα – για τις αρχές Μαΐου.

Κι αυτό γιατί μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να ανακοινώσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα πρέπει να αποφέρουν στα κρατικά ταμεία περί τα 11 δισ. ευρώ. Ποσό που υπό τις παρούσες συνθήκες αντιστοιχεί στο περίπου 7% του ΑΕΠ. Η ανάγκη αυτή θα προκύψει εμπράκτως από το περιεχόμενο της έκθεσης που θα συντάξει η τρόικα των ελεγκτών, που αναμένεται στην Αθήνα αρχές Απριλίου.

Ωστόσο, ήδη στην πρωτεύουσα άρχισαν να καταφτάνουν τα πρώτα κλιμάκια των μεσαίων στελεχών της, τα οποία συνήθως κάνουν τη δουλειά που έχει και την μεγαλύτερη ουσία. Δηλαδή, συγκεντρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία, που θα αποτελέσουν τη «βάση» για τη σύνταξη της τακτικής τριμηνιαίας έκθεσης ελέγχου της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η τελευταία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος Απριλίου και να δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στο Μάιο. Λίγα 24ωρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Κι έτσι, ο καινούργιος πρωθυπουργός, πηγαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει τα καθήκοντα του, θα τη βρει πάνω – πάνω στις εκκρεμότητες του.

Όπερ σημαίνει ότι περίοδος προσαρμογής δεν θα υπάρξει και πολύ περισσότερο περίοδος χάριτος...
dealnews.gr