e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πικραμένος ο Γιώργος με τους Ευρωπαίους

Ακόμη και μέχρι σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνεται της απόφασης του Δημοψηφίσματος, εξαπολύοντας μάλιστα βολές στους Ευρωπαίους εταίρους, κατηγορώντας τους ότι όλοι γνώριζαν την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αυτό παρά τη φαινομενική έκπληξή τους.

Σε συνέντευξη του ο τέως πρωθυπουργός επιβεβαιώνει ότι είχε ενημερώσει για τη βούληση του να απευθυνθεί στο λαό τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς επίσης την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ήδη από τον Ιούνιο του 2011.

«Γνώριζαν ενώ όλοι αυτοί έκαναν ότι εξεπλάγησαν, πριν από το καθοριστικό G20», επισημαίνει με νόημα. Δεν μετανιώνει ωστόσο για την πρόθεσή του να διεξάγει δημοψήφισμα για το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης.

«Ήταν σωστή απόφαση. Το πολιτικό βάρος της κρίσης έπρεπε να κατανεμηθεί σε έναν ευρύτερο συνασπισμό. Μια εκ των λύσεων ήταν το δημοψήφισμα, η άλλη ήταν ένας διευρυμένος συνασπισμός -σενάριο το οποίο επελέγη τελικά από την ελληνική πολιτική τάξη», υπογράμμισε.
dealnews.gr