e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πόρισμα κόλαφος για το έλλειμμα


Πόρισμα καταπέλτης ρίχνει και το γαλάζιο στρατόπεδο στον κυκλώνα της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009.Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται πως αποδίδονται πολιτικές –και όχι ποινικές- ευθύνες στη ΝΔ η οποία ήταν Κυβέρνηση την επίμαχη περίοδο και ειδικότερα στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου.


Το πόρισμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου, ενώ σημειώνεται ότι «από κανέναν δεν ετέθη θέμα ποινικών ευθυνών, αλλά υπάρχουν σαφέστατα πολιτικές ευθύνες οι οποίες θα αποδοθούν».


Στο πόρισμα φαίνεται πως φωτογραφίζεται και ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται ενώ ονομαστικά θα αποδίδονται ευθύνες στον κ. Παπαθανασίου με τον σκεπτικό ότι δεν εκτίμησε σωστά και δεν έδωσε σωστά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009.

Επίσης, δεν αναμένεται να υπάρχει κάποια αναφορά σε ευθύνες του διαδόχου του, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου τον οποίο έχει κατηγορήσει ο κ. Παπαθανασίου ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης, αναμένεται να καταθέσει δικό του πόρισμα στο οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και του κ. Παπακωσταντίνου.
dealnews.gr