e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στην Κοπεγχάγη η ανακεφαλαιοποίηση


Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία των τραπεζιτών ενόψει της λήψης αποφάσεων για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην Κοπεγχάγη, όπου ήδη έχουν μεταβεί ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Σαχινίδη με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, οι τραπεζίτες ενημερώθηκαν για τις διαπραγματεύσεις με την ΤτΕ και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενώ υπουργός οικονομικών επανέλαβε ότι τη θέση της κυβέρνησης ότι ο τομέας πρέπει να παραμείνει υπό ιδιωτικό έλεγχο.



Σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμη τα ζητήματα του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής των μετόχων στις αυξήσεις κεφαλαίου, της αναλογίας των κοινών άνευ ψήφου μετοχών με τα μετατρέψιμα ομόλογα, όπως επίσης και των όροων της επιστροφής της κρατικής βοήθειας και ειδικότερα το τίμημα των δικαιωμάτων επαναγοράς.
dealnews.gr