e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"Ξέρω σε τί γλώσσσα να μιλήσω με τους πρυτάνεις"


"Διαφέρω με την κ. Διαμαντοπούλου στην τακτική της εφαρμογής του νόμου. Ο στόχος είναι ο ίδιος" δήλωσε σε εκπομπή του Mega το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, σχολιάζοντας τη "διαμάχη" που φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει με την προκάτοχό του.

Ο κ. Μπαμπινιώτης υποστήριξε ότι πρόθεσή του δεν είναι η αλλαγή του νόμου αλλά η αποτελεσματική εφαρμογή του.






"Είναι προβοκατόρικο ότι αλλάζει ο νόμος" ανέφερε, τονίζοντας ότι "πρέπει να δούμε τα πράγματα με νηφαλιότητα γιατί αλλιώς θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα".






"Είναι ένας νόμος δυνατός που το πιστώνεται η κ. Διαμαντοπούλου, αλλά έχει και αδυναμίες" δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο νόμος δεν έχει αποδώσει όχι από λάθος της προκάτοχό του αλλά γιατί ορισμένα πράγματα έπρεπε να γίνουν διαφορετικά.






Όπως τόνισε, "ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί γιατί έγινε ένα λάθος: αναθέσαμε την εφαρμογή του νόμου σε επιτροπές έξω από τα πανεπιστήμια και όχι στις πρυτανικές Αρχές, που ήταν υποχρεωμένες να το κάνουν".






Απέκρουσε τις κατηγορίες ότι επέλεξε πανεπιστημιακούς, πολέμιους του νόμου, ως μέλη της ομάδας εργασίας, η οποία θα μελετήσει τα προβλήματα που ενδεχομένως ανακύψουν από την εφαρμογή του νόμου, υποστηρίζοντας ότι δεν θα ήταν δυνατό να αφήσει εκτός επικεφαλής μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.






Ο ίδιος επέμεινε στην ανάγκη "να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε για να εφαρμοστεί ο νόμος", τονίζοντας ότι "ο διάλογος που έγινε με την προηγούμενη ηγεσία δεν απέδωσε".






Διαβάστε: "Καρφιά" Μπαμπινιώτη για Διαμαντοπούλου






Ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε ότι δεν μπορείς να απειλείς 24 πανεπιστήμια και 16 ΤΕΙ ότι δεν μπορείς να τους δώσεις χρήματα. "Δεν μπορούν να μην δοθούν αυτά τα χρήματα, γιατί θα κλείσουν τα πανεπιστήμια" δήλωσε.






Και πρόσθεσε: "Θέλω να δοθούν τα λεφτά για να προλάβω ανεξέλεγκτες καταστάσεις στα πανεπιστήμια".






Υπερασπίστηκε εκ νέου την απόφασή του να αποσυνδέσει τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων - τουλάχιστον για εφέτος - με την εφαρμογή του νόμου και επανέλαβε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, λέγοντας:






"Η παραίτηση είναι μια προειδοποίηση έντιμη και παραμένει εάν δεν δοθούν χρήματα στα ΑΕΙ".






Απαντώντας σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι έχει μια συντεχνιακή λογική, καθότι πανεπιστημιακός και ο ίδιος, ο κ. Μπαμπινιώτης δήλωσε ότι συνδιαλέγεται σε μια γλώσσα που ξέρει πολύ καλά ο ίδιος και οι συνάδελφοί του.






"Κάνω έναν άλλο διάλογο, και γι' αυτό ελπίζω ότι θα υπάρχει αποτέλεσμα στην εφαρμογή του νόμου" τόνισε.






Και πρόσθεσε: "Δεν υποχωρώ ούτε βήμα. Αφήστε έναν δάσκαλο να ακολουθήσει μία άλλη τακτική, αφού η έως πρότινος δεν απέδωσε".






Σημείωσε τέλος ότι όλοι επιθυμούμε ανοιχτά πανεπιστήμια και ουσιαστική Παιδεία και κατέληξε: «Η ανάκαμψη της χώρας θα ξεκινήσει από την Παιδεία».
nooz.gr