e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Διεκόπη η δίκη Ψωμιάδη για την Ασπίς


Στις 5 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου «Ασπίς» Παύλου Ψωμιάδη, για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να συνεχιστεί η λειτουργία της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια.

Η δεύτερη δίκη που είχε σήμερα, σχετικά με την εξαπάτηση επενδυτών της Ασπίς Capital, διακόπηκε για τις 10 Απριλίου.

Ο Παύλος Ψωμιάδης -απών από το δικαστήριο- είναι προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της «Ασπίς» και κατηγορείται στην υπόθεση της εγγυητικής για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος, ενώ για την υπόθεση της Capital για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ίδιος αρνήθηκε να μεταχθεί στο δικαστήριο διότι φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα, καθώς προηγούμενες φορές που βρέθηκε στα δικαστήρια με τους επενδυτές του ομίλου, ήρθε αντιμέτωπος με τις οργισμένες αντιδράσεις τους.

Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές που βρέθηκαν σήμερα στο Εφετείο εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων του επιχειρηματία και τόνιζαν ότι φοβούνται πως τον Ιούνιο, οπότε λήγει το 18μηνο προσωρινής κράτησής του, ο Π. Ψωμιάδης θα βρεθεί ελεύθερος χωρίς καταδίκη.
dealnews.gr