e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ανήσυχη η Ευρώπη για τις υποβαθμίσεις της Moody’s


Πάγωσαν τα χαμόγελα των ευρωπαίων για την ψήφιση των μέτρων στην Ελλάδα, μετά τις υποβαθμίσεις έξι ευρωπαϊκών χωρών από τον οίκο Moody's.

Ο οίκος αξιολόγησης «έκοψε» κατά μία βαθμίδα τη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας πέντε χωρών της Ευρώπης (Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία και Μάλτα) και κατά δύο βαθμίδες την διαβάθμιση της Ισπανίας.

Αιτία της υποβάθμισης είναι η «συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τις χρηματοδοτικές συνθήκες στα επόμενα τρίμηνα και στην αντίστοιχη επίδραση που θα έχει στην αξιοπιστία των κρατών».

Παράλληλα, αναθεώρησε το outlook της Γαλλίας, της Μ. Βρετανίας και της Αυστρίας σε "αρνητικό", επικαλούμενος τις πιστωτικές πιέσεις. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Μ. Βρετανίας καθώς εγείρει ανησυχίες πως η κρίση της Ευρωζώνης προσεγγίζει τις ακτές της χώρας.

Το ελληνικό δράμα συνεχίζεται και σήμερα στην European Working Group (EWG) που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες με την παρουσία του ΔΝΤ για να κρίνει το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συγκληθεί το Eurogroup και να αποφασίσει για το αν έχουν συγκεντρωθεί οι προϋποθέσεις για το δεύτερο ελληνικό πακέτο.
dealnews.gr