e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"βλέπει" ο Frieden

Δεν αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Luc Frieden, επισημαίνοντας ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα έδινε στη χώρα μια νέα αρχή. Σύμφωνα με τον κ. Frieden, εάν η Αθήνα αποτύχει να συμμορφωθεί πλήρως με τους όρους του προγράμματος διάσωσής της, θα αποκλείσει μόνη της τον εαυτό της από τη νομισματική ένωση.


Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν τα σχέδια για το διευρυμένο πρόγραμμα διάσωσης θα ικανοποιούν τους στόχους για το χρέος που απαιτεί το ΔΝΤ προκειμένου να συνεισφέρει στα έκτατα δάνεια προς την Ελλάδα ή εάν θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό για το διευρυμένο πρόγραμμα δανεισμού.


Δήλωσε παράλληλα ότι τώρα που η Ευρώπη έχει ξεκινήσει να υλοποιεί αριθμό πολιτικών για να «μονωθεί» από τις επιδράσεις ενδεχόμενης επιδείνωσης της κρίσης χρέους, θα υπάρχει μικρότερη επίδραση από μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης, εάν αυτή συμβεί.

Ζήτησε από την Ουάσιγκτον ακόμη να αναλάβει μεγαλύτερο διεθνή ρόλο στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό δίχτυ προστασίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου έκανε τις δηλώσεις σε event του Ατλαντικού Συμβουλίου μετά από συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών.
dealnews.gr