e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Καψής: Η συμφωνία θα έχει πόνο και κόστος


Η συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν κυβέρνηση και τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση "δεν θα είναι χωρίς πόνο και κόστος" διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελή Καψής.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στο Mega, ανέφερε ότι "αγκάθια" στις διαπραγματεύσεις είναι το ζήτημα των μειώσεων στους μισθούς, οι επικουρικές συντάξεις και η συζήτηση για τις τραπεζικές μετοχές.

Ειδικότερα για το ζήτημα των μισθών, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσκρούσει σε τοίχο, ενώ πρόσθεσε ότι "πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα", το οποίο όμως "μπορεί να έχει και δύσκολες αποφάσεις".

"Όταν θα φτάσουμε δεν θα είναι χωρίς πόνο και κόστος η συμφωνία", ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι "εάν πούμε ''όχι'' στη συμφωνία θα πρέπει να πούμε μετά πώς θα προχωρήσουμε".

Όπως δήλωσε "σαφώς υπάρχει ζήτημα ανταγωνιστικότητας, αλλά υπάρχει και το θέμα της ύφεσης" και τόνισε ότι η κυβέρνηση πιστεύει πως τυχόν μείωση των μισθών μπορεί να έχει πολύ αρνητικές παρενέργειες.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο, δήλωσε ότι αυτή θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά μπορεί να μεταφερθεί και για το βράδυ της Πέμπτης.
nooz.gr