e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δεν υπογράφει μείωση μισθών ο Κουτρουμάνης – Καθυστερεί η συμφωνία

Δραματικές στιγμές εξελίσσονται από χθες αργά το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας. Κι αυτό γιατί η πολιτική του ηγεσία αρνείται να συνυπογράψει κείμενο το οποίο προβλέπει ρητά τη μείωση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στα επίπεδα της Πορτογαλίας.

Ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης φέρεται να έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της πολιτικής ευθύνης, που συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση, κάνοντας την ουσιαστικά «μπαλάκι» στον ίδιο τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Αυτός ο τελευταίος, όμως, επείγεται να κλείσει άμεσα το συγκεκριμένο μέτωπο, καθώς απομένουν λιγότερες από 24 ώρες πριν από τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, όπου οι τελευταίοι θα κληθούν να δεσμευτούν επί του συνόλου των μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα.

Από τη στιγμή όμως που ένα τόσο μεγάλο θέμα παραμένει ανοικτό, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.


Στο μεταξύ, η τρόικα επιμένει για την οριοθέτηση και του συγκεκριμένου μέτρου, μη κάνοντας ούτε βήμα πίσω, ενώ αυξάνει την πίεση της, διατηρώντας «στον αέρα» και τη συμφωνία για το PSI, η οποία έχει κλείσει, αλλά δεν ανακοινώνεται, γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Κι αυτό είναι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στο Μαξίμου, το οποίο θεωρεί ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη βρύση για να πιεί νερό, αλλά δεν μπορεί ...
dealnews.gr