e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Δεύτερο πακέτο με... δώρο τα "χρωστούμενα"


Τελικώς η Ελλάδα έχει λαμβάνειν στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου βοήθειας από τους θεσμικούς πιστωτές της το ποσό των 160 δισ. ευρώ, αντί των 130 δισ. Πώς προκύπτει αυτό; Από το γεγονός ότι η «ουρά» των 30 δισ. ευρώ, που είχε μείνει από το πρώτο πακέτο, θα απορροφηθεί κι αυτή.

Αρχικά, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως τα λεφτά αυτά θα χαθούν, καθώς δεν είναι δυνατόν να «τρέχουν» δύο διαφορετικά προγράμματα βοήθειας. Ωστόσο, σύντομα βρέθηκε η μέση λύση. Τα 30 δισ. από το πρώτο πακέτο θα διατεθούν στη χώρα μας, εμμέσως, μέσω του EFSF. Το αποτέλεσμα όμως θα είναι το ίδιο: θα αξιοποιηθούν ως βοήθεια προς τη χώρα μας.

Εννοείται πως τα 130 δισ. θα αρχίσουν να έρχονται στη χώρα αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Παρ ΄ όλα αυτά εκτιμάται ότι όλα θα είναι έτοιμα έως τις 20 Μαρτίου, όταν η χώρα θα κληθεί να καλύψει μια μεγάλη έκδοση, ύψους 14,4 δισ. ευρώ. Και θα έχει «κουρευτεί» και θα έχουν εξασφαλισθεί τα χρήματα (7,2 δισ. ευρώ) για να καλυφθεί.


dealnews.gr