e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επί τάπητος η σύμβαση Siemens για το Μετρό

Επτά δήμοι της χώρας αλλά και χιλιάδες επιβάτες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη Βουλή καθώς ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα, στην Επιτροπή Οικονομικών, η συζήτηση για την επικύρωση της σύμβασης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Siemens για το σύστημα σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας.

Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην υπογραφή της σύμβασης, ενώ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους τόνισε ότι, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση της χώρας, το έργο πρέπει να είναι έτοιμο μέσα σε 24 μήνες, ωστόσο θα καταβληθεί προσπάθεια να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 15 μήνες.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης συμφώνησε στην ανάγκη να ξεκινήσει η λειτουργία των νέων σταθμών, ωστόσο καυτηρίασε το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν διεκδίκησε να καλυφθεί μέρος της χρηματοδότησης των έργων με συμψηφισμό από τη ζημιά που υπέστη από το σκάνδαλο της Siemens

«Είμαστε η μόνη χώρα που δεν ζήτησε από τη Siemens ούτε ένα ευρώ, όταν 17 άλλες χώρες έχουν διεκδικήσει αποζημιώσεις και έχουν εισπράξει περίπου δύο δισ. ευρώ. Θα έπρεπε αυτοί οι σταθμοί να χρηματοδοτηθούν από ένα μέρος των κλεμμένων» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι όχι μόνο έχασε το Ελληνικό Δημόσιο πολλά εκατομμύρια από το σκάνδαλο της Siemens, αλλά και κανένας μέχρι σήμερα δεν μπήκε φυλακή.
dealnews.gr