e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η αξιολόγηση φέρνει απολύσεις στο Δημόσιο;


Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης φορέων του Δημοσίου αφήνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, στην περίπτωση κατάργησης οργανικών θέσεων.

Συγκεκριμένα, με κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, σε διαδικασία αξιολόγησης τίθενται από την η 1η Ιανουαρίου 2012, οι φορείς:

- Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους


- Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης


- Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες


- Αποκεντρωμένες Διοικήσεις


- Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές


- Οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α΄ του Ν3429/2005 εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζόμενους.



Σε πρώτη φάση, η διαδικασία θα οδηγήσει σε κατάργηση ανενεργών τμημάτων και μονάδων άνευ ουσιαστικού αντικειμένου, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προχωρήσει η αξιολόγηση του προσωπικού.

Όσοι κριθούν ικανοί και αποδοτικοί προβλέπεται να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις, για τους υπόλοιπους ανοίγει η πόρτα της εξόδου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί και για το έργο αυτό έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας, η οποία σε συνεργασία με τους γάλλους εμπειρογνώμονες της task force θα καταλήξουν μέσα στους επόμενους μήνες στο πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνουν οι κρίσεις.

Σύμφωνα με το Βήμα, η αξιολόγηση εκτιμάται ότι θα καταδείξει την αναγκαιότητα ύπαρξης των υπηρεσιακών μονάδων, καθώς επίσης και την ικανότητα και τις δεξιότητες του προσωπικού που υπηρετεί σ΄αυτές.
nooz.gr