e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το PSI

Εκ νέου συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής Τσαρλς Νταλάρα, θα έχει την Παρασκευή - σύμφωνα με πληροφορίες - ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος είχε ήδη την Πέμπτη μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Νταλάρα, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου.

Επί τάπητος τέθηκε το κρίσιμο στάδιο των διαπραγματεύσεων για το PSI όπου - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - δεν αποκλείεται εντός των προσεχών ημερών να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Μετά την συνάντηση της Πέμπτη, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούσε ότι ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας για την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων αρχίζει να εξαντλείται, και σημείωνε ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το εθελοντικό PSI, να την στηρίξουν όλες οι επίσημες πλευρές τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη θα βρίσκονται στην Αθήνα οι ελεγκτές της Τρόικας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, αποφεύγοντας όμως να διατυπώσει οποιαδήποτε εκτίμηση για την έκβαση των διαπραγματεύσεων αλλά και για το διάστημα παραμονής της τρόικας στην στην Ελλάδα.
nooz.gr