e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αλλάζει το σκηνικό στα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου καθώς με υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η επιβολή υψηλού τέλους συμμετοχής του Δημοσίου στα κέρδη των υπαρχόντων διαδικτυακών εταιρειών προκειμένου να νομιμοποιηθούν.

Έτσι εμμέσως αναγκάζονται όλες τις εταιρείες που λειτουργούν στο διαδίκτυο, να λειτουργούν με αποδόσεις ανάλογες των επίγειων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ (70% και όχι άνω του 90% όπως είναι μέχρι σήμερα διαμορφωμένες οι επιστροφές κερδών στο Internet).

Αυτό επιτυγχάνεται με το τέλος 30% στα μεικτά κέρδη και 10% στα κέρδη των παικτών, που σε συνδυασμό με το νόμιμο φόρο του νομικού προσώπου θέτει νέα δεδομένα για τη λειτουργία των διαδικτυακών εταιρειών στοιχημάτων. Σημειώνεται ότι ενώ αντίστοιχο τέλος προβλέπει ο νόμος να επιβαρύνει και τα VLTs, δεν επιβαρύνει, όμως, τα αριθμολαχεία του ΟΠΑΠ και το «Πάμε Στοίχημα».

Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΑΠ είναι στην τελική ευθεία για την επιλογή του συνεργάτη με τον οποίο θα μπει στη διαδικτυακή αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Μέχρι στιγμής, οι επικεφαλής έχουν καταλήξει στις εταιρείες: 888 Holdings, Playtech, I2 (θυγατρική της Intralot), G2 (θυγατρική της Lottomatica), Unibet (βασική συνεργάτης της Centric), Betsson και Centrebet.
dealnews.gr