e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πώς θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι;

Με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ σχεδιάζει να αξιολογήσει τους 750.000 δημόσιους υπάλληλους το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η διαδικασία αξιολόγησης στα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών που γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της συνέντευξης μέσω ΑΣΕΠ που θα ακολουθήσουν όσοι υπάλληλοι κριθούν για θέσεις ευθύνης, σημείωσε ότι «αυτό πρέπει να γίνει, όχι μόνο για κάποιους οι οποίοι διεκδικούν μία θέση ευθύνης, αλλά για κάθε έναν ο οποίος υπηρετεί στο Δημόσιο».

Ο κ. Ρέππας προανήγγειλε επίσης σαρωτικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των οργανισμών.

Υπογράμμισε επίσης ότι ο κύκλος της εφεδρείας έχει «κλείσει» και ανακοίνωσε ότι μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου αποχώρησαν από το σύνολο των υπηρεσιών του Δημοσίου περίπου 15.000 υπάλληλοι.

Σημείωσε επίσης ότι το 2011 αποχώρησαν περίπου 40.000 υπάλληλοι, εξέλιξη η οποία συμβάλλει στη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 150.000 εργαζομένους μέχρι το 2015, μέσω των συνταξιοδοτήσεων και του περιορισμού των προσλήψεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται με την αναλογία «1 προς 5».

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο κ. Ρέππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων, στην περίπτωση κατάργησης οργανικών θέσεων, ωστόσο όχι απαραιτήτως των συγκεκριμένων εργαζομένων των οποίων η θέση θα καταργηθεί.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξει και η διαδικασία αξιολόγησης.


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, επίσης, ότι υπάρχει η πιθανότητα εξέτασης της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.
nooz.gr