e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Εξεταστική για την Οικονομία θα προτείνει η Ιπποκράτους


Μετά τη μεταβίβαση του φακέλου της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, η Ιπποκράτους, όπως άλλωστε συνηθίζει, σκοπεύει να απαντήσει στο κατηγορητήριο εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και μελών της κυβέρνησής του με πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία, από το 1990 μέχρι σήμερα.

Το ίδιο είχε άλλωστε πράξει και πριν από μερικούς μήνες, αλλά τότε η πρόταση αυτή δεν είχε γίνει δεκτή από τη ΝΔ, η οποία είχε αντιπροτείνει η έρευνα να ξεκινήσει από το 1981. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΠΑΟΚ έχουν ετοιμάσει ήδη το κείμενο της νέας πρότασης και σύντομα αυτή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Με την κίνηση αυτή, το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να δώσει στοιχεία πολιτικής δίωξης στο κατηγοριτήριο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αλλά το κρίσιμο ερώτημα παραμένει να είναι: Θα στηρίξουν όλα τα στελέχη της Ιπποκράτους την μέθοδο αυτή;

Ήδη, τόσο ο Δημήτρης Ρέππας όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον δημόσιο λόγο τους στήριξαν τον κ. Παπανδρέου: ο μεν πρώτος χαρακτήρισε ως ντροπή την όποια αναζήτηση ευθυνών, ο δε δεύτερος με την εκτίμησή του ότι «αν διωχθεί πολιτικά ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει μακελειό». Το περίεργο είναι ότι στελέχη που μέχρι πρότινος τάσσονταν ανεπιφύλακτα για την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ (αλλά και την πρωθυπουργία), τώρα τον υπερασπίζονται με υποδειγματική αφοσίωση.

Προφανώς, κρίνουν ότι στο πρόσωπο του ηγέτη θα σπιλωθεί και το όλον ΠΑΣΟΚ, με βαρύτατες συνέπειες για το Κίνημα...


dealnews.gr