e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ρεν: Να πειστεί η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

Με νέες πιέσεις προς την Ελλάδα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων επανήλθε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Olli Rehn, ενόψει μάλιστα της έναρξης των κρίσιμων συνομιλιών με την Τρόικα για το νέο δάνειο.

Σε συνέντευξή του, στη Suedeutsche Zeitung, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογραμμίζει πως η Ελλάδα επιβάλλεται να πειστεί η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να λάβει τη βοήθεια από τους εταίρους της.

Σύμφωνα με τον Olli Rehn, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να την πείσουν να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με την βοήθεια. «Αλλιώς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το πρόγραμμα αυτό θα αποτύχει, και αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρώπη».

Άλλωστε σήμερα αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα η Τρόικα για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία. Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι ελπίζουν ότι οι βασικές γραμμές του νέου πακέτου βοήθειας μπορεί να είναι έτοιμες μέχρι τη Σύνοδο της 30ης Ιανουαρίου.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι εσωτερικά ελληνικά πολιτικά προβλήματα έχουν οδηγήσει σε καθυστερήσεις.
dealnews.gr