e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Παγετός και χιόνια σε όλη τη χώρα

Ισχυρός παγετός, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν την σε όλη τη χώρα, ενώ οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χιονίσει και στην Αθήνα. Από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη θα είναι οι πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία είναι σε πτώση με ισχυρό παγετό, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται την Τρίτη και την Τετάρτη με έντονες χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ανέμους έντασης πέντε έως επτά στα δυτικά και τοπικά οκτώ μποφόρ στα νότια και έξι με οκτώ μποφόρ στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι θυελλώδεις και η θερμοκρασία θα φθάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου.

Χιονόνερο, ασθενείς χιονοπτώσεις και θερμοκρασία που φθάνει τους 5 βαθμούς,έχει η Αττική.

Νεφώσεις με πιθανή ασθενή χιονόπτωση και θερμοκρασία που φθάνει τους 4 βαθμούς έχει η Θεσσαλονίκη.

Ψύχος και χιονιάς

Δριμύ ψύχος επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας επικράτησαν συνθήκες παγετού.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί ο υδράργυρος έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ αρνητικές ήταν οι θερμοκρασίες σ' όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με τις χαμηλότερες να καταγράφονται στις Σέρρες (-5 βαθμοί Κελσίου).

Στη Δυτική Μακεδονία, σημειώνεται ασθενής χιονόπτωση στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, της Πιερίας και της Ημαθίας.

Aντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και Βιτσίου. Το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα των Τριών-Πέντε Πηγαδιών και Σελίου, στην Ημαθία, καθώς επίσης στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας - Αγίου Αθανασίου (Πέλλα) και Καστανερής - Λιβαδίων (Κιλκίς).

Στο μεταξύ, τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξασφάλισε ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι πολίτες όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία. Οι χώροι είναι στεγασμένοι και θερμαινόμενοι και όσοι έχουν ανάγκη θα μπορούν εκεί να βρίσκουν ένα κατάλυμα καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Εν τω μεταξύ, χωρίς σημαντικά προβλήματα εξελίσσεται η κυκλοφορία στους δρόμους Λαμίας - Δομοκού, Λαμίας - Καρπενησίου και Λαμίας - Άμφισσας. Από νωρίς τα ξημερώματα έχει σημειωθεί έντονη χιονόπτωση κατά διαστήματα, ωστόσο οι παρεμβάσεις των μηχανημάτων εκχιονισμού διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στη Ράχη Τυμφρηστού, όπου το χιόνι έχει φτάσει τα 15 εκατοστά, ωστόσο το οδόστρωμα παραμένει καθαρό και η κυκλοφορία μέχρι στιγμής χωρίς προβλήματα.

Στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά και η χιονόπτωση, συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό.

Παρόμοιες καταστάσεις έχουν δημιουργηθεί και στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φωκίδας στην περιοχή του Λιδωρικίου. Στον νομό της Ευρυτανίας στο μεγαλύτερο μέρος η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ στην περιοχή του Μαρτίνου στο 121 χλμ η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ρίχνει χιονόνερο χωρίς να υπάρχουν κάποια προβλήματα.
nooz.gr