e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τη "συνταγή της επιτυχίας" της μας προτείνει η Βουλγαρία

Συστάσεις από τη Βουλγαρία δέχεται η χώρα μας, προκειμένου να εξέλθει της κρίσης. Ο νέος πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση την κατάργηση τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας, στο πρότυπο της χώρας του, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως υπόδειγμα για την Ελλάδα στην πολιτική περιορισμού του χρέους.

Ο κ. Πλεβνέλιεφ, σε συνέντευξή του στην γερμανική έκδοση των Financial Times υποστηρίζει ότι η Βουλγαρία δεν κατάργησε απλώς 100.000 θέσεις στον κλάδο των κατασκευών, αλλά και 15.000 θέσεις στον δημόσιο τομέα, ενώ προχώρησε σε γρήγορες και ευρείες ιδιωτικοποιήσεις, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος από το 100% του ΑΕΠ την προηγούμενη δεκαετία να φθάσει σήμερα στο 16%.

Στη συνέντευξή του ο Βούλγαρος πρόεδρος δεν παραλείπει να εκφράσει τον θαυμασμό του για την «κουλτούρα σταθερότητας» της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ενώ ζητά αυτή η κουλτούρα να βρει εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρει, «η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη».
dealnews.gr