e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Στίβεν Χόκινγκ: "Οι γυναίκες είναι ένα μυστήριο"

Ο καθηγητής Στίβεν Χόκινγκ, η θεωρητική εργασία του οποίου για τις μαύρες τρύπες έδωσε νέα ώθηση στην κατανόηση της γένεσης του Σύμπαντος, παραδέχθηκε την "ήττα" του σε έναν τομέα, αυτών των γυναικών.Παρότι θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών, ο καθηγητής Χώκινγκ ομολόγησε, ότι όπως όλοι οι άνδρες, έτσι και ο ίδιος, αφιερώνει πολύ χρόνο από τη ζωή του σκεπτόμενος και αναλύοντας το γυναικείο φύλο.



Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "New Scientist", με αφορμή τη συμπλήρωση των 70ών γενεθλίων του, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, ρωτήθηκε τι σκέφτεται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

"Τι άλλο; Τις γυναίκες. Είναι το απόλυτο μυστήριο", απάντησε.


Το 1962, οι γιατροί πληροφόρησαν τον Χόκινγκ ότι έπασχε από μια ασθένεια του νευρομυϊκού συστήματος και ότι του απέμεναν μόνο 2 χρόνια ζωής.

Εκείνος όμως είχε άλλα σχέδια και διαψεύδοντας τους πάντες, έγινε ένας εξαίρετος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και επίτιμο μέλος του Conville and Cauius College.

Κατείχε επί 30 χρόνια τη Λουκασιανή Έδρα Μαθηματικών στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Σήμερα είναι διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Ο επιφανής επιστήμων είναι εδώ και πολλά χρόνια περιορισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του, ενώ επικοινωνεί μόνο μέσω μιας ηλεκτρονικής συνθετικής φωνής.

Στην ίδια συνέντευξη, ερωτώμενος για το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του, ο Χόκινγκ απάντησε: «Πίστευα ότι η πληροφορία καταστρέφεται μέσα στις μαύρες τρύπες», μια πεποίθηση που στη συνέχεια αναθεώρησε, το 1997, μετά από νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από συναδέλφους του.

«Ήταν η μεγαλύτερη γκάφα μου, τουλάχιστον η μεγαλύτερη γκάφα μου στην επιστήμη», όπως είπε. Οι μετέπειτα σχετικές έρευνές του έχουν οδηγήσει στη σημαντική θεωρητική ανακάλυψη (η οποία ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί πειραματικά) ότι οι μαύρες τρύπες «διαρρέουν» πληροφορίες πίσω στο σύμπαν μέσω κβαντομηχανικών διαδικασιών.

Πηγή: Telegraph