e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Στο «σφυρί» τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ

Μπορεί να έχουν περάσει ογδόντα χρόνια από τις ληστείες και τους φόνους του θρυλικού ζευγαριού Μπόνι και Κλάιντ, όμως η τα κατορθώματά τους συνεχίζουν να συναρπάζουν τον κόσμο.

Έτσι μια οικογένεια στο Μιζούρι αποφάσισε να βγάλει στο «σφυρί» δύο σπάνια όπλα που πιστεύεται ότι κατασχέθηκαν από το δίδυμο των διαβόητων κακοποιών το 1933.

Τα όπλα ανήκουν σε δισέγγονους ενός αστυνομικού, ο οποίος τα απέκτησε από αξιωματούχο της αστυνομίας που είχε λάβει μέρος στην έφοδο της 13ης Απριλίου του 1933 στο κρησφύγετο του Κλάιντ Μπάροου και της Μπόνι Ελίζαμπεθ Πάρκερ.

Πρόκειται για ένα 45άρι υποπολυβόλο Thompson- γνωστό ως Thommy Gun- και μία καραμπίνα Γουίντσεστερ, η οποία χρονολογείται το 1897, τα οποία για 40 χρόνια βρίσκονταν «αφανή» στο μουσείο της αστυνομίας Σπρίνγκφιλντ.

Ένας από τους ιδιοκτήτες των όπλων δήλωσε ότι η οικογένεια επιθυμεί να επιστρέψει τα όπλα σε κάποιον που «εκτιμά τα όπλα αντίκες και την ιστορία τους».

Δε έχει αποδειχθεί όμως εάν όντως τα όπλα αυτά ανήκουν στους Μπόνι και Κλάιντ, ωστόσο η οικογένεια είναι βέβαιη ότι πρόκειται για τα συλλεκτικά κομμάτια.


«Είναι δώρο ενός αστυνομικού σε έναν άλλο. Δεν υπήρχε λόγος να φτιαχτεί και ένα παραμύθι που να τα συνοδεύει» δήλωσε μέλος της οικογένειας στην κατοχή της οποίας βρίσκονται τα όπλα.


Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Μέγιο, ιδιοκτήτης οίκου δημοπρασιών στο Μιζούρι που πραγματοποιεί τη δημοπρασία αρνήθηκε να εκτιμήσει το ποσό έναντι του οποίου αναμένεται να πουληθούν τα όπλα.

Ο Ντέιβιντ Εσλικ, διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου του Σπρίνγκφιλντ - Γκριν, είναι ένας εκ των παρατηρητών που δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα. Δήλωσε ότι τα όπλα δεν έχει αποδειχθεί αν όντως άνήκαν στους Μπόνι και Κλάιντ.


Το διαβόητο ζευγάρι κακοποιών έδρασε στις κεντρικές ΗΠΑ στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (1931-1935). Λήστεψαν αρκετές τράπεζες ενώ σκότωσαν εννέα αστυνομικούς, αλλά και πολίτες που βρέθηκαν στο διάβα τους.
dealnews.gr