e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπαδήμος και η "μάχη" των 100 ημερών

Σειρά κινήσεων, όπως η κινητοποίηση της κυβέρνησης για να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και η αύξηση των δημόσιων εμφανίσεών του, έχει προγραμματίσει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος - σύμφωνα με Τα Νέα -, εν όψει της κρίσιμης περιόδου των 100 ημερών, που ξεκίνησε την Πρωτοχρονιά και θα ολοκληρωθεί με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ο κρίσιμος αγώνας έχει πέντε άξονες: Πρώτον το κούρεμα του χρέους, δεύτερον η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης (Νέο Μνημόνιο), τρίτον μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος, τέταρτον "ψαλίδισμα" των επικουρικών συντάξεων και πέμπτον ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Η πρώτη "μάχη" θα δοθεί στις 15 Ιανουαρίου και η τελική στις 20 Μαρτίου, οπότε το ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει λήξεις ομολόγων ύψους 14,5 δισ.ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος, μετά και τη στήριξη που του πρόσφεραν στις συναντήσεις των προηγούμενων ημερών οι πολιτικοί αρχηγοί Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης να κινητοποιήσει την κυβέρνηση στο έπακρο ώστε να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν από το αδιέξοδο τον τόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπαδήμος συγκαλεί την Πέμπτη νέο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να ζητήσει από τους υπουργούς να επιταχύνουν στον μέγιστο βαθμό την προώθηση των αλλαγών στα υπουργεία τους, ώστε κανένα υπουργείο να μην έχει εκκρεμότητες στις 15 Ιανουαρίου – όταν φθάνουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι της τρόικας.
nooz.gr