e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Συναγερμός σε Ιταλία και Ισπανία

Κρίσιμη είναι η κατάσταση σε Ισπανία και Ιταλία με τις κυβερνήσεις των δυο χωρών να βρίσκονται επί ποδός για τις εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας. 
Ο Χοσέ Θαπατέρο καθυστερεί τις διακοπές του και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοιμάζει σήμερα διάγγελμα, ενώ παράλληλα τα ομόλογα των χωρών τους δέχονται τα πυρά των αγορών.

Με την κρίση να χτυπά την πόρτα της Ιταλίας αλλά και τις πιέσεις που δέχεται για παραίτηση, ο Μπερλουσκόνι θα προσπαθήσει μέσα από το διάγγελμά του να καθησυχάσει τους ιταλούς και να τους διαβεβαιώσει ότι δεν θα αφήσει την κρίση να πλήξει τη χώρα.

Στις 3 ώρα Ιταλίας θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την τόνωση της ανάπτυξης και τη μείωση του χρέους, που μετά το ελληνικό, είναι το υψηλότερο στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο Λουξεμβούργο όπου συναντάται με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ για να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην ιταλική οικονομία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για τις 6 Σεπτεμβρίου, για να ψηφιστεί ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός της κυβέρνησης, ο οποίος περιλαμβάνει τις αλλαγές στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.
dealnews.gr