e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Για "πόλεμο" ετοιμάζεται η ΑΔΕΔΥ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο και έως το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 19 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ.  
Αντιδράσεις αναμένονται και από τα σωματεία των οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που συγχωνεύονται ή ιδιωτικοποιούνται, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να δεσμευτούν στην εφαρμογή ενός σχεδίου κινητοποιήσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει 24ωρες, 48ωρες απεργίες και απεργίες διαρκείας συλλαλητήρια και παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Συζητούνται ακόμη, νέες μορφές κινητοποιήσεων όπως η καθιστική διαμαρτυρία στους χώρους εργασίας, η αποχή από συγκεκριμένες εργασίες και ειδικά αυτές που επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες (π.χ. εισιτήρια εξωτερικών ιατρείων κ.α.), εκστρατείες ενημέρωσης στις γειτονιές, τους δήμους κ.α.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ νέα σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών όπου θα εξεταστεί ο συντονισμός των δράσεων.

Η ΑΔΕΔΥ, ασκεί έντονη κριτική στην Κυβέρνηση και κάνει λόγο για «στοχοποίηση, κατασυκοφάντηση των εργασιακών δικαιωμάτων, του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, των συλλογικών κατακτήσεων και συλλογικών διαπραγματεύσεων» ενώ τονίζει ότι οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις οργανισμών εγκαθιστούν βαθύτερα και επεκτείνουν την εργασιακή ανασφάλεια, αβεβαιότητα και αγωνία σε χιλιάδες εργαζόμενους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κ. Θεοδωρακάκος