e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Την καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, αρχικά στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με το δημόσιο, από την οποία θα προκύψει όφελος έως και 1 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.  
Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, εκτιμάται ότι θα εκμηδενιστεί η δυνατότητα έκδοσης εικονικών τιμολογίων, με τεράστια οφέλη για τα δημόσια έσοδα.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, με το ηλεκτρονικό τιμολόγιο, θα προκύψει όφελος έως και 1 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, όταν η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα επεκταθεί και στις δια-εταιρικές συναλλαγές.

Σήμερα υπογράφηκε η σχετική υπουργική απόφαση που επιτρέπει την ηλεκτρονική καταχώρηση των δελτίων αποστολής και παράλληλα, εφόσον μια εταιρεία προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία, καταργείται η υποχρέωσή της να διατηρεί το ίδιο δελτίο και σε χαρτί.

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση σύντομα θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ενιαίο πρότυπο του ηλεκτρονικού τιμολογίου, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ένα forum για τον εντοπισμό και την άρση εμποδίων ένταξης σε αυτό το σύστημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
dealnews.gr