e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Θέτει θέμα επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ολλανδία

Η επιλεκτική χρεοκοπία επί του ελληνικού χρέους δεν μπορεί πλέον να αποκλεισθεί ως πιθανότητα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις Ντε Γιάγκερ.


«Από τη μία πλευρά λέμε ότι επιθυμούμε τη σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη ότι επιθυμούμε να αποφύγουμε μια επιλεκτική χρεοκοπία», είπε ο Γέγκερ ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. «Προφανώς αυτό εμπεριέχει μια αντίφαση», πρόσθεσε.



Ερωτηθείς εάν αυτό θα μπορούσε να σημάνει επιλεκτική χρεοκοπία επί του ελληνικού χρέους, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ υποστήριξε πως «δεν αποκλείεται πλέον». «Προφανώς η ΕΚΤ σημείωσε στο ανακοινωθέν ότι επιμένει στη θέση της, αλλά οι 17 υπουργοί δεν την αποκλείουν πλέον (την επιλεκτική χρεοκοπία) και έτσι έχουμε περισσότερες επιλογές, έναν διευρυμένο ορίζοντα για να δουλέψουμε», είπε χαρακτηριστικά.



Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Eurogroup επισημαίνεται ότι η ΕΚΤ επιβεβαιώνει τη θέση της, ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός ή επιλεκτική πτώχευση.
dealnews.gr