e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η Ιταλία απειλεί να «πνίξει» τις χρηματαγορές

Οι «πληγές» της Ιταλίας από την οικονομική κρίση έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή ενώ μια περαιτέρω επιδείνωση της αγοράς ομολόγων θα ήταν απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη με τα σενάρια να διαγράφονται μελανά για τις παγκόσμιες χρηματαγορές.


«Ως η τρίτη μεγαλύτερη αγορά ομολόγων στον κόσμο, μετά την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, η Ιταλία θα μπορούσε να είναι συστημική. Οι κεφαλαιακές πιέσεις στην Ιταλία, και πόσο μάλλον μια δημοσιονομική κρίση, θα είχαν κατά τη γνώμη μας επιπτώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να επεκταθούν και εκτός ευρωζώνης» αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch, σε σημείωμά της προς πελάτες.

Παράλληλα οι αναλυτές τονίζουν πως οι αγορές εμφανίζονται να υποβαθμίζουν αυτούς τους κινδύνους, με το volatility να είναι χαμηλό και το ευρώ σχετικά ισχυρό.


Όπως υπογραμμίζουν, στην περίπτωση που οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν ενισχύσουν σημαντικά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Ιταλία δεν λύσει τα πολιτικά ζητήματα και δεν υιοθετήσει ένα πιο αξιόπιστο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνδυασμό με φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις, τότε η άνοδος στο κόστος δανεισμού της Ιταλίας, θα μπορούσε να επεκταθεί και στην Γερμανία, προκαλώντας μια σημαντική κρίση για την παγκόσμια οικονομία, με το ευρώ να δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα.
dealnews.gr