e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Τα σχέδια νόμου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, καθώς και το θέμα της πλήρωσης κενών θέσεων δικαστικών λειτουργών, βρίσκονται στη σημερινή ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαντωνίου, προήγαγε σε πρόεδρο του Αρείου Πάγου τη Ρένα Ασημακοπούλου, σε αντιπροέδρους τους Αθανάσιο Κουτρομάνο και Γεώργιο Χρυσικό, σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Αναστάσιο Γκότση, σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Μιχαήλ Ζυμή και την Ευφροσύνη Κραμποβίτη και σε Γενικό Επίτροπο Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων την Ελένη Διακομανώλη.


Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στη δικαστικά χρονικά τοποθετήθηκε γυναίκα τόσο στη θέση του πρόεδρου του Αρείου Πάγου όσο και στην άλλη, του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.

Τα άλλα θέματα που θα εξεταστούν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο έχουν ως εξής:

- Σχέδιο νόμου: Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων. (Μ. Παπαϊωάννου)

- Σχέδιο νόμου: Οργάνωση Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ανεξάρτητη Αρχή για τη διασφάλιση και πιστοποίηση της ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. (Α. Διαμαντοπούλου).


dealnews.gr