e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στο τέλος θα βγούμε και σωτήρες

«Κέντρο επιχειρήσεων» έχουν στήσει οι εταίροι μας για την σωτήρια της Ελλάδας που κατά βάθος αποσκοπεί στην αποφυγή εκτροχιασμού του ευρώ και επέκτασης της κρίσης στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Το δημόσιο λόγο τους χρησιμοποίησαν Γερμανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί αλλά και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να πείσουν τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Στήριξης ώστε η χώρα μας να λάβει το «διαβατήριο» για την σωτηρία και κατά συνέπεια η Ευρωζώνη να παραμείνει αλώβητη αφού βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί έχοντας την Ελλάδα έτοιμη να "εκραγεί".

- Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί για τις σοβαρές συνέπειες που θα είχε στη σταθερότητα της Ευρωζώνης η απόρριψη του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή και τονίζει ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να ετοιμάζεται για το χειρότερο και θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες εάν το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν καρποφορήσει.

- Ο πρόεδρος του Eurogroup, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να αποκλείει το ενδεχόμενο παρέμβασης στα ελληνικά επιτόκια.

- Σύμφωνα με δημοσίευμά της Le Figaro, η κυβέρνηση της Γαλλίας και οι γαλλικές τράπεζες κατέληξαν σε συμφωνία για ένα νέο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας που θα καθιστούσε ελκυστικότερη την ανακύκλωση χρέους.

- Ο καγκελάριος της Αυστρίας υπογράμμισε την ανάγκη να δοθούν στην Ελλάδα επενδυτικές δυνατότητες διότι διαφορετικά, επισήμανε, δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της. Ο ίδιος βέβαια διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, αφού, όπως είπε, δεν γνωρίζει αν ο ελληνικός πληθυσμός θα αποδεχτεί τα μέτρα λιτότητας.
dealnews.gr