e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Καμπανάκι» από Moody's για πρόωρες εκλογές

Ως μονόδρομο βλέπει ο Οίκος Moody's την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σε αντίθετη περίπτωση διαβεβαιώνει –με έκθεση της- ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρε εκλογές.Ο Οίκος δίνει ψήφο στην κυβέρνηση αφού εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να κερδίσει και στις δύο ψηφοφορίες, ενώ αποδίδει μεγάλη σημασία στην κοινωνική αντίδραση στα μέτρα και δη το κίνημα των Αγανακτισμένων.


Σύμφωνα με τον οίκο η στρατηγική της κυβέρνησης θα πρέπει να εγκριθεί, προκειμένου η Ελλάδα να λάβει την επόμενη δόση του δανείου της. Χωρίς αυτά τα κεφάλαια, η Ελλάδα που βρίσκεται στη βαθμίδα αξιολόγησης Caa1 θα χρεοκοπήσει, γεγονός που θα είναι αρνητικό για τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης.

Επίσης αναφέρει ότι, αν η κυβέρνηση δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ή απορριφθεί το μεσοπρόθεσμο, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ένα γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει αποσταθεροποίηση και θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεών της Ελλάδας με την τρόικα.

Στην ίδια έκθεση επίσης, η Moody's σημειώνει ότι μια ήπια διαδικασία αλλαγής των όρων δανεισμού της Ελλάδας (re-profiling) δεν απαλλάσσει από ζημιές τις τράπεζες. Μπορεί, όπως λέει, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα να αποφεύγονται οι υψηλές ζημιές που θα έφερνε ένα «βίαιο» haircut, όμως σε επόμενη φάση επιβαρύνουν την οικονομική τους κατάσταση.
dealnews.gr