e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με την Deutsche Telekom για την πώληση του ΟΤΕ

Αντίστροφη μέτρηση


Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με στελέχη της Deutsche Telekom πραγματοποιείται το πρωί της Τετάρτης, με την οποία ξεκινά και επισήμως η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση τουλάχιστον του 10% του ΟΤΕ.

Βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας μετόχων του 2008, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τη γερμανική εταιρία να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ μέχρι το τέλος του 2011 και σε τιμή υψηλότερη κατά 15% από την τιμή στην οποία θα έχει διαμορφωθεί κατά μέσο όρο η μετοχή του ΟΤΕ 20 ημέρες πριν ειδοποιηθεί η DT για τις προθέσεις του Δημοσίου.

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να διευκρινιστεί αν η πώληση του 10% θα έχει ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος την 26η Μαΐου, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε την πρώτη επιστολή στην DT.

Τα έσοδα υπολογίζονται στα 400 εκατ. ευρώ. Εάν η επιστολή δεν σηματοδοτούσε την άσκηση του δικαιώματος, τότε τα έσοδα θα είναι υψηλότερα, καθώς έκτοτε η μετοχή έχει ενισχυθεί.

Η κυβερνητική πρόθεση να αποκρατικοποιηθεί πλήρως ο Οργανισμός και να διατεθεί το 16% που ελέγχει το Δημόσιο (4% έχει και το ΙΚΑ) είναι δεδομένη, όχι όμως και οι προθέσεις των Γερμανών, οι οποίοι δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένοι να συζητήσουν για το υπόλοιπο 6% που ελέγχει το Δημόσιο.


ta nea