e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα

Στην τελική ευθεία


Μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα.Πηγή με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων είπε στο Reuters ότι το αν η Αθήνα θα πάρει την πέμπτη δόση των 12 δισ. ευρώ θα εξαρτηθεί από την συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων επί των οικονομικών θεμάτων της ΕΕ στη Βιέννη (γίνεται σήμερα) και τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αργότερα αυτό τον μήνα (Eurogroup).


Σε ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η πηγή είπε: «Αύριο, αν είμαστε τυχεροί, αλλά θα μπορούσε και την Παρασκευή».

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας την έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα.

«Περιμένουμε την έκθεση ίσως στα τέλη της εβδομάδας, ενδεχομένως και λίγο αργότερα», δήλωσε την Τετάρτη στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους.

Σύμφωνα με τον κ. Κότχαους, η έκθεση θα αποτιμά πώς εφαρμόζει η Ελλάδα το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, μεταξύ άλλων τους φόρους αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις που υποσχέθηκε η Ελλάδα.


Επίσης, εξετάζεται και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε «σπέκουλα» με συνεχή ανταλλαγή απόψεων.

Θα πρέπει να περιμένουμε την ανάλυση της επιτροπής ελέγχου και «μέχρι τότε θα κάνει καλό σε όλους τους εμπλεκόμενους να μην διατυπώνουν εικασίες», είπε ο κ. Ζάιμπερτ.
ta nea