e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ας περιμένουμε πρώτα την τρόικα, λέει η Μέρκελ σχετικά με το ελληνικό χρέος

Καμία βιαστική απόφαση


Στην πάγια θέση της να μην παίρνει «βιαστικές αποφάσεις χωρίς πλήρη γνώση των λεπτομερειών» επέμεινε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ αναφορικά με το ελληνικό πρόβλημα του χρέους.«Θα αποφασίσω για το αν χρειάζεται να γίνει κάτι όταν θα γνωρίζω την πραγματική εικόνα» δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.


«Είμαι άτομο που εξάγει συμπεράσματα μόνο αφού έχει δει και έχει αναλύσει τα αποτελέσματα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι «είναι προφανές» ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εφαρμογή των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων.

Πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την υλοποίηση του προγράμματος που ακολουθεί.

«Γνωρίζαμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ότι δεν θα κρατήσει μόνον μερικούς μήνες. Αλλά στο τέλος η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν στην αρχή του προγράμματος» είπε η κ. Μέρκελ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ.

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε θαρραλέα βήματα» είπε η κ. Μέρκελ για της μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στο διάστημα ενός χρόνου λειτουργίας του προγράμματος βοήθειας.

Η καγκελάριος σημείωσε ότι μένει η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου και υπενθύμισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ.

«Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και η συμβουλή μου είναι να κάνουμε το ένα βήμα μετά το άλλο».
 
ta nea