e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ένα τρένο «ιδεών» για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών πόλεων

Ένα τρένο γεμάτο με ιδέες, για να γίνουν οι ευρωπαϊκές πόλεις βιώσιμες, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη, με αφετηρία τον σταθμό του Αμβούργου. Μέσα στο τρένο θα παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες με ψυχαγωγικό, αλλά και ενημερωτικό τρόπο, σχετικά με την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής στις πόλεις και τη βιωσιμότητα.

Η διαδραστική έκθεση πρόκειται να ταξιδέψει σε 17 πρωτεύουσες. Θα παρουσιαστούν περισσότερα από 100 εκθέματα από το Αμβούργο, που είναι η «πράσινη πρωτεύουσα» του 2011 και άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις σχετικά με την αστική ανάπτυξη και τη ζωή στην πόλη, την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων, την προστασία του κλίματος, τη φύση και τα πάρκα, την επιχειρηματικότητα και την κατανάλωση.

Το Αμβούργο παρουσιάζει τα κυριότερα περιβαλλοντικά του προγράμματα, ανάμεσά τους και τη νέα περιοχή του λιμανιού HafenCity, που αναδύθηκε μέσω ενός από τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδόμησης, που έλαβαν χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο στις αρχές του 21ου αιώνα.

Χρησιμοποιήθηκε ένα μέρος του παλιού λιμανιού για τη δημιουργία ενός νέου προαστίου που είναι μια από τις νεότερες περιοχές της χώρας και αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη γερμανική αρχιτεκτονική.



Το ταξίδι θα ξεκινήσει με πρώτο σταθμό την Κοπεγχάγη, όπου το τρένο των ιδεών θα παραμείνει για τρεις ημέρες.
nooz.gr