e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Στα «μαλακά» τα αυθαίρετα μετά το 2004

Λύση φαίνεται να προκύπτει για έναν ακόμα διαρκή πονοκέφαλο της κυβέρνηση που δεν είναι άλλος από τα αυθαίρετα.Η νέα ρύθμιση που όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμη μετά το Πάσχα, έρχεται να ρίξει στα «μαλακά» όλους τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων μετά το 2004.


Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα αλλά να μπει μια «διαχωριστική γραμμή» μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, τονίζει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και από την άλλη με αυτή τη ρύθμιση θα πετύχουν εισροή χρημάτων ύψους 1,5 δισ. ευρώ στα ταμεία.

Στόχος των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος και Οικονομικών φαίνεται πως είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα όχι μόνο τα αυθαίρετα προ του 2004 αλλά και εκείνα που χτίστηκαν μετά και τα πρόστιμά τους είναι «τσουχτερά».

Τα δυο υπουργεία προσπαθούν να βρουν τον ακρογωνιαίο λίθο του προβλήματος και όπως όλα δείχνουν θα καταλήξουν στο σενάριο μιας «οριζόντιας» λύσης για όλους και, με βάση τα ήπια πρόστιμα που ισχύουν για τους προ του 2004, θα ανέρχονται σε περίπου 50 ευρώ το τετραγωνικό εφάπαξ και το μισό αυτού κάθε χρόνο, το οποίο μειώνεται στο 1/3, αν εξοφλείται χωρίς δόσεις.

Σημειώνεται πως νομιμοποίηση αυθαιρέτων δεν υπάρχει στο πρόγραμμα καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στο Σύνταγμα.


dealnews.gr