e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Για ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε τρόφιμα προειδοποιεί η ΓΓ Καταναλωτή

Εντατικοί έλεγχοι και στα καύσιμα


Αρκετές παραβάσεις με ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε πινακίδες κρεάτων, ψαριών, οπωρολαχανικών, ξηρών καρπών και σε καταστήματα εστίασης διαπιστώθηκαν κατά τους ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Εντατικοί οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων.

Η Γραμματεία αναφέρει πως έχει διαπιστωθεί παραπλάνηση των καταναλωτών, ενδεικτικά, ως προς την τιμή, τη χώρα προέλευσης και το είδος του προϊόντος και έχουν παρατηρηθεί επίσης συχνές αλλαγές ενδείξεων σε πινακίδες και «ψιλά γράμματα» στα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων, που δυσχεραίνουν τη δυνατότητα ενημέρωσης του καταναλωτή.

Για τις παραβάσεις, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ.Σπυράκος, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν συντάξει τις απαραίτητες εκθέσεις και έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες για την επιβολή των ανάλογων προστίμων. «Οι έλεγχοι αυτοί ενόψει του Πάσχα θα είναι συνεχείς, αδιάλειπτοι και εντατικοί με σκοπό τη μεγαλύτερη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών» σημείωσε ο Δ.Σπυράκος.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στη διεξαγωγή εντατικών ελέγχων για την ποιότητα των καυσίμων που διατίθενται από πρατήρια εθνικών οδών, ταξιδιωτικών κόμβων και τουριστικών περιοχών από τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές (Περιφερειακές Υπηρεσίες Εμπορίου κλπ).

Η Γενική Γραμματεία, επίσης, για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών, απέστειλε εγκύκλιό της σε όλες τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εμπορίου της χώρας για εντατικοποίηση των ελέγχων σε θέματα ποιότητας των προϊόντων, που έχουν αυξημένη ζήτηση κατά την περίοδο του Πάσχα, όπως: Κεριά - λαμπάδες, οινοπνευματώδη ποτά και καύσιμα.
ta nea