e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Υποβάθμιση της MIG από S&P

Λόγω της αρνητικής επίπτωσης, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας, στην πιστοληπτική ικανότητα του ελληνικού επενδυτικού ομίλου Marfin Investment Group, η Standard & Poor's προχώρησε στην υποβάθμιση του ομίλου σε «Β+» από «ΒΒ».


Πιο αναλυτικά, η S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της MIG σε «Β+» από «ΒΒ», δίνοντας αρνητικό outlook για την εταιρεία. Παράλληλα, διατηρεί τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της MIG σε «Β».

Ο οίκος κρίνει αρνητικά για το προφίλ χρηματοοικονομικού κινδύνου της εταιρείας, τα σχέδιά της για σημαντική έκδοση ομολόγων και αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας.

«Η κίνηση αυτή ακολουθεί την υποβάθμιση της Ελλάδας στις 29 Μαρτίου του 2011», αναφέρει ο αναλυτής της S&P, Eric Tanguy. «Πιστεύουμε ότι η υποβάθμιση της χώρας, σε συνδυασμό με το δυσμενές οικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, θα επηρεάσουν αρνητικά τις λειτουργίες της MIG καθώς και τις αποτιμήσεις των συμμετοχών της».

Προσθέτει δε, ότι υπάρχει κίνδυνος η MIG να πρέπει να στηρίξει τις αδύναμες συμμετοχές της με κεφαλαιακές ενέσεις το 2011, αυξάνοντας το καθαρό χρέος σε επίπεδο ομίλου. Η υποβάθμιση, συνεχίζει ο ίδιος, αντανακλά επίσης την εκτίμηση του οίκου ότι η MIG σχεδιάζει να υιοθετήσει μία πολύ πιο επιθετική οικονομική πολιτική και γενικότερη στρατηγική.
dealnews.gr