e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ενημέρωση ανά τρίμηνο για προσλήψεις και αποχωρήσεις στο Δημόσιο ζητεί το ΥΠΕΣ

Για τη διατήρηση του ένα προς πέντε


Να αποσταλούν άμεσα τα στοιχεία για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για το πρώτο τρίμηνο του 2011, εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης της τρόικας στη χώρα, έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του Δημοσίου το υπουργείο Εσωτερικών.Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών Γ.Ντόλιου υπενθυμίζεται ότι η αναλογία μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων εξακολουθεί να παραμένει ένα προς πέντε, δηλαδή μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις.


Στην εγκύκλιο Ντόλιου επισημαίνεται ότι, προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο του ένα προς πέντε, «πρέπει στο τέλος κάθε τριμήνου να αποστέλλεται εγκαίρως ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων και των προσλήψεων τακτικού προσωπικού (μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) καθώς και οι υπηρετούντες στο τέλος του τριμήνου».

Επίσης, διευκρινίζεται ότι εκτός των γνωστών στοιχείων (προσλήψεις, αποχωρήσεις, υπηρετούντες) θα καταχωρίζονται και στοιχεία μετατάξεων και μεταφοράς προσωπικού, τόσο στο στενό δημόσιο τομέα (δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) όσο και στο διευρυμένο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ κ. λπ).

Οι μετατάξεις, μάλιστα, από το διευρυμένο δημόσιο τομέα προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου θεωρούνται νέες προσλήψεις και ως τέτοιες θα καταχωρούνται στις σχετικές καταστάσεις.


ta nea