e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Στα ύψη τα επιτόκια των ομολόγων στην Ευρωζώνη εν αναμονή της ΕΚΤ

Στο 1,75% έως τα τέλη του 2011


Σε υψηλά επίπεδα κινούνται τη Δευτέρα τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 0,25% την Πέμπτη 7 Απριλίου.Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα αυξηθεί στο 1,25% και μέχρι το τέλος του έτους θα διαμορφωθεί στο 1,75%.



Οι αποδόσεις (κινούνται αντιστρόφως ανάλογα σε σχέση με τις τιμές) του 10ετούς γερμανικού ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε, για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση, δυο μονάδες βάσης κάτω από το υψηλότερο επίπεδο των 15 τελευταίων μηνών (3,41%).

Στην υπερχρεωμένη ευρω-περιφέρεια, τα επιτόκια των 10ετών τίτλων αυξήθηκαν στην Πορτογαλία (κατά 0,04% στο 8,56%) και στην Ελλάδα (κατά 0,04% σε 12,80%). Το spread του ελληνικού ομολόγου με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο κινείται στις 940 μονάδες β'ασης.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται τα επιτόκια σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς οι επενδυτές πιστεύουν ότι δεν βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία και ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης χρέους από την «κοντινή» ευρωπεριφέρεια στην «μακρινή».

Στην Ιταλία, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 4,78% και το spread στις 140 μονάδες και στην Ισπανία, το επιτόκιο έπεσε στο 5,30% και το spread συρρικνώθηκε στις 192 μονάδες βάσης.

Ενδεικτική των πληθωριστικών προσδοκιών είναι η αύξηση σε επίπεδα-ρεκόρ της διαφοράς των επιτοκίων των 10ετών τιμαριθμοποιημένων γερμανικών και γαλλικών τιτλων με τους αντίστοιχους «συμβατικούς» τίτλους.
ta nea